Olen mukana Repolaisen värihaasteessa ja tällä kertaa väri on sininen. Pari päivää sitten julkaisin kuvan sinisistä sukista ja Puikoillanikin sekä Saukkis huomasivat, että sekin kuva olisi sopinut siniseen värihaasteeseen. Ihan totta, sukkakuva olisi ollut hyvä valinta tähän kohtaan, sillä käsityöt on osa elämääni, mutta en hoksannut ajoissa laittaa sitä kuvaa tähän. Laitan nyt sitten kuvia luonnosta ja yllätän itsenikin lisäämällä peräti kaksi kuvaa. En osannut päättää, valitsenko eläin- vai kasvikunnan, joten molemmat saavat edustaa sinistä väriä.

Sinivuokkoja odotan aina keväisin tuomaan väriä kuihtuneeseen luontoon. Odotan niitä vähintään yhtä paljon kuin valkovuokkoja, leskenlehtiä tai rentukoita. Kuvan sinivuokot näyttää miltei lilan sävyisiltä, mutta nimikin se sanoo, ne on sinivuokkoja.

Toinen kuva on sinitiaisesta. Keittiön ikkunasta näkyy mieheni askaroima linnunpönttö. Eilen katselin, kuinka sinitiainen lensi pönttöön nokassaan tukko sammalta. Asuntokaupat on ilmeisesti päätetty ja uutta kotia sisutetaan innolla, lattiaan levitetään sammaleenvihreää mattoa jo kovaa kyytiä.

Sininen.jpg

Sininen2.jpg