Askartelin viime syksynä juhlakoristeiksi palloja paperinarusta. Palloja tarvittiin aika paljon ja apunani oli yksi tuttuakin tutumpi käsipari. Pallot tehtiin kieputtamalla vesiliimaseoksessa kasteltua ohutta paperinarua vesi-ilmapallojen päälle. Naru oli kotoisin Sinooperista ja liima EriKeeperiä.

Ensimmäinen satsi kuivui ulkona pyykkinarulla, kun oli vielä aurinkoista ja kesäisen lämmintä. Pallorivi oli hauskan näköinen ja apuri sanoikin, että tuli ihan venetsialainen tunnelma. Niin kai sitten. Seuraavalla kerralla laitoin aina muutaman pallon roikkumaan metallihenkariin, joka puolestaan roikkui pesuhuoneeseen tätä hommaa varten viritetyllä pyykkinarulla. Näin saatiin melkoinen määrä palloja aika pieneen tilaan.

Työtä tehtiin erissä muutamana eri päivänä, ettei liimankäry käynyt liiaksi nokkaan. Ulkona näitä oli mukavampi askarrella, kun tuuletus pelasi, mutta syksyiset ilmat pakotti askartelijat painumaan sisälle. Kun liima oli kovettunut, päästin ilman pois palloista ja vedin ne pois narupallon sisältä. Palloista ei tullut täysin samankokoisia, eivätkä kaikki ole tasaisen pyöreitä, mutta ainahan askarteluissa saa käsityön leima ollakin.

 

WP_20150813_006.jpg

WP_20150913_002.jpg

WP_20150809_001.jpg

WP_20150809_004.jpg