Kaapista löytyi mustaa kangasta, jota olin vuosia sitten hankkinut ties mihin tarkoitukseen. Samassa pinossa lojui ilmainen mainoskassi, ihan mitättömän kokoinen, mutta hauskan näköistä tipukangasta. Sain päähäni ommella niistä mustan tunikan ja siihen taskun kokoisesta kassista taskut. Leikkasin kankaan ja huolittelin reunat. Sitten pidin kolmisen vuotta tuumaustaukoa ja nyt päätin tehdä tunikan lopultakin valmiiksi. Ompelin taskut paikalleen ja palat yhteen.

Hihansuiden vuoksi meinasi työ jäädä taas tauolle. Mustaa kangasta ei enää löytynyt, että olisin saanut tehtyä kaitaleet eikä kaapissa ollut sopivaa vinokaitaletta tai muutakaan. Mitättömän mainoskassin sangat oli vielä tallessa ja kiinnitin ne hihansuiksi, vähän niin kuin holkkihihoiksi, menettelee se niinkin. Kaula-aukkoon ompelin pienet sakset käsityön merkiksi.

Mitähän varten käsitöitä jää minulla niin herkästi kesken, kummallista saamattomuutta. Ehkä uutta on helpompi aloittaa ja innostua siitä, kuin jatkaa liian pitkään kesken ollutta, mene ja tiedä.

 

Tunika edestä...

IMG_2114_2.jpg

...ja takaa.

IMG_2117_2.jpg

Selkäpuolta vähän koristelin.

IMG_2116_2.jpg

Ja sitten ne sakset.

IMG_2115_2.jpg